A zalaegerszegi RESTART Fesztivál hivatalos weboldala.

 • Utam a fitneszmodell színpadig-Németh Diána a testépítésről 2. rész

  Megoszlanak a vélemények a testépítőkről. Sokan csúnyának és butának tartják ezeket az embereket. Közben pedig hihetetlen sok munka, önuralom és kitartás van mögötte.

  Mivel fitneszmodellként én is álltam már színpadon, így volt benne részem, és a mai napig megemelem a kalapom ezek előtt az emberek előtt.

  tovább
 • Utam a fitneszmodell színpadig – Németh Diána a testépítésről

  Azt tapasztalom, hogy sokak fejében negatív kép él a testépítőkről vagy fitneszmodellekről. Mások azt gondolhatják, hogy színpadra állni nagyon könnyű dolog és a lányok által színpadon megmutatott testforma általában mindig az örökölt jó genetikának köszönhető.

  Pedig ez korántsem így van. Most a saját példámat szeretném elmesélni, hátha másokat is motiválok vele, és segítek lebontani az előítéleteket is.

  Sosem voltam vékony lány, mindig is szerettem enni. Nem tagadom, többször betértem a gyorséttermekbe, sokszor került az asztalomra pizza, hamburger, sült krumpli. A napom legnagyobb étkezését a vacsora tette ki. Hisz, valljuk be – a mai rohanó világban -, az ember otthon, nyugodt környezetben tud csak igazán jót étkezni. Napközben pedig keresi a gyors megoldásokat, pékségeket, menüztető éttermeket. Nem tartom magam különösebben édesszájúnak, de ha megkínáltak ilyesmivel, általában nem sok mindent utasítottam vissza. Eleinte nem foglalkoztam az alakommal, aztán az évek során egyre jobban zavart, hogy husis vagyok. A közép- és a főiskolás éveim alatt 169 cm és közel 70 kg voltam. Ezért úgy döntöttem, hogy elkezdtek sportolni. Érdekelt minden lehetőség: a spártai versenyek, a boksz, a cross fitt és olykor-olykor eljártam edzeni a konditerembe is.

  tovább
 • Mányoki Attila átúszta a Gibraltári-szorost!

  Egyhetes várakozás után zöld jelzést kapott Mányoki Attila egerszegi hosszútávúszó, és sikeresen átúszta a Gibraltári-szorost.

  Mindezt a sportember facebook oldalán tette közzé, s az is kiderült a bejegyzéséből, hogy ezúttal ketten tették meg a körülbelül 15,2 km-es távot, ugyanis vele úszott az amerikai Zach Magolis. A két úszó a spanyol oldalon található Tarifától indult és a marokkói Punta Ciresnél értek partot 4 óra 9 percers úszást követően.

  tovább
 • Pár perc alatt a dombtetőn – Két keréken a város felett

  Sokan nem is gondolnak arra, hogy egy-egy fárasztó munkanap után milyen gyors, ám annál eredményesebb kikapcsolódásban lehet részük, ha van egy biciklijük; és még a várost sem kell elhagyni hozzá. Csak fel kell tekerni valamelyik belvárost övező dombtetőre…
  Csend, friss levegő, gyér forgalom és nem utolsó sorban gyönyörű panoráma várja a megfáradt elméket a város fölött magasodó, szőlőkkel és erdőkkel borított vidékeken. A belvárosból a legtöbb helyszín 15-20 perc alatt elérhető; kényelmes tempóban. Persze a látványért néhol meg kell dolgozni egy kicsit, mert nem ritka a 16%-os emelkedő sem. Összességében azonban barátságos lankák ezek, hiszen Zala mégiscsak dombvidék, hiába hívjuk a szőlőbirtokokat „hegynek”. Egy átlagos kondíciójú gyerek és felnőtt, simán leküzdi az emelkedőket; de kezdőknek nyilván nem szégyen az sem, ha a meredekebb szakaszokon feltolják a biciklit.
  A következőkben néhány olyan útvonalról lesz szó, melyhez nem kell semmi komolyabb felkészültség, vagy felszerelés, és a táv egy egyszerű hétköznap délután is teljesíthető – tempótól függően – egy-másfél óra alatt.

  tovább