A zalaegerszegi RESTART Fesztivál hivatalos weboldala.

Mányoki Attila átúszta a Gibraltári-szorost!

Mányoki Attila átúszta a Gibraltári-szorost!

Egyhetes várakozás után zöld jelzést kapott Mányoki Attila egerszegi hosszútávúszó, és sikeresen átúszta a Gibraltári-szorost.

Mindezt a sportember facebook oldalán tette közzé, s az is kiderült a bejegyzéséből, hogy ezúttal ketten tették meg a körülbelül 15,2 km-es távot, ugyanis vele úszott az amerikai Zach Magolis. A két úszó a spanyol oldalon található Tarifától indult és a marokkói Punta Ciresnél értek partot 4 óra 9 percers úszást követően.

Mányoki Attila ezzel teljesítette a hét legveszélyesebb óceáni és tengeri szorosnak tartott Ocean’s Seven hatodik állomását is.

Mányoki Attila – aki tavaly novemberben Kaliforniában, huszonöt éves pályafutása elismeréseképpen válhatott a Nemzetközi Maratonúszó Hírességek Csarnokának tagjává – nagy sorozata nyitányaként 2013-ban úszta át a La Manche-csatornát. 2014-ben, Japánban a világ legnehezebb vizes akadályának tartott Cugaru-csatorna sem tudott kifogni rajta, tavalyelőtt pedig egyedülálló módon két héten belül teljesítette az újabb kihívást: a Hawaii-szigetek között található Molokai-csatorna, majd a Los Angeleshez közeli Catalina-csatorna átúszását. Ezzel jutott túl az Ocean’s Seven négy állomásán, a Cook-szorossal pedig az ötödiken is. A Gibraltári-szoros után az Ír-szigetet és Délnyugat-Skóciát elválasztó Északi-csatorna marad még hátra a világ hét legnehezebben meghódítható tengeri csatornája közül.

Mányoki Attila a mai napon sikeresen teljesítette az Ocean’s Seven 6. állomását! Az úszó a következő poszttal jelentette be a fantasztikus hírt, és egyben köszönte meg a szurkolást: